top

Horari: De dilluns a dissabte: 13h-00h.
Diumenge: 13h-19h

Recepta 7 Portes: Espinacs a la catalana

Pg. Isabel II, 14. 08003, Barcelona. reserves@7portes.com
Temps de lectura

1 minut

Les nostres receptes
2020-03-14

Recepta 7 Portes: Espinacs a la catalana

image

La recepta dels espinacs a la catalana és una recepta ben senzilla i molt exquisida. Tanmateix no hi ha plat absolutament senzill. Sempre hi ha una astúcia que ens podem guardar com un “roc a la faixa”. 

Els.... espinacs ... és una recepta del país que ha tingut tanta força que sovint quan ens anomenen un plat a la catalana immediatament pensem que ha de dur panses i pinyons.

Ingredients: espinacs, panses i pinyons

Agafem un manat d’espinacs i els rentem molt be amb aigua. Un cop nets i escorreguts, es bullen amb aigua i sal i després es saltegen a la paella amb oli o mantega. Apart es fa un sofregit de ceba, all i quan està daurat es treu del foc. Les panses i pinyons se’ls dona una bullida, perquè així perden l’acidesa. S’escorren i es posen a la paella per barrejar-ho amb els espinacs.

Reptes i consells:

  • En el llibre del Xef Lladonosa, “El Gran Llibre de la Cuina Catalana”, ell ens suggereix posar en remull les panses i pinyons amb aigua freda durant 1 hora, ja que així, s’estoven i creixen de mida.
  • Hi ha qui prefereix no bullir els espinacs i posar-los directament a la paella amb un raig d’oli. Com que els espinacs estaran humits de passar-los per aigua al netejar-los es bulliran un moment i després fregiran. Si la operació no es fa ben feta tenen el perill de ser amargants. Però si es fa ben feta en part es fan cruixents i en altre part es sent el gust natural que es perd al bullir.
  • Finalment hi ha qui hi posa mantega. S’ha d’anar molt en compte de no posar-n’hi massa perquè canvia el gust del plat tradicional. Tanmateix si es fa be, queden mes amorosos.