top

Horari: De dilluns a dissabte: 13h-00h.
Diumenge: 13h-19h

Recepta 7 Portes: Sopa de ceba gratinada

Pg. Isabel II, 14. 08003, Barcelona. reserves@7portes.com
Temps de lectura

1 minut

Les nostres receptes
2020-03-13

Recepta 7 Portes: Sopa de ceba gratinada

image

Una sopa calenta sempre bé de gust especialment si fa una mica de fresca. Hem triat aquesta recepta perquè per es senzilla de fer, perquè es pot tirar pel dret, sense un gran perjudici en el gust i la presentació, i alhora, malgrat la seva humilitat, és bastant espectacular. Es pot servir en cassoles individuals o en la “sopera” aquella que un te a la cuina i no fa servir mai. Sortir amb la sopera fumejant i destapar-la descobrint que hi flota un gratinat dona una gran autoestima i mou a crear família. Al 7 Portes l’oferim als plats del dia des de el mes de novembre fins el mes d’abril i te una gran acceptació.

Ingredients: ceba, all, farigola, brou de pollastre, oli d’oliva, farina i formatge per desfer.

Per fer una bona sopa de ceba, primer haurem de daurar els alls amb oli. Després afegim la ceba, prèviament tallada en juliana, tot remenant per que no se’ns cremi. Quan tinguem la ceba que hagi agafat un color daurat (30 minuts mes o menys), afegim una cullerada de farina i deixem coure però amb molta cura i molt poc temps perquè no es cremi. A continuació hi posem farigola i el brou de pollastre (2l). Deixem reduir fins la meitat, rectifiquem de sal abans de servir, hi posarem una llesca de pa per persona, d’uns 2cm de gruixut, torrades al forn a 190º durant 2 minuts. Posar formatge ratllat sobre el pa i gratinar.

Reptes i consells:

  • No tenim brou de pollastre. No cal dir que podeu tirar pel dret i utilitzar-ne dels de tetrabric.
  • No teniu paciència i no voleu coure la ceba els 30 minuts. Podeu “pochar” la ceba al microones i després fregir-a i us estalviareu uns minutets.
  • Per no tenir problemes al gratinar sovint es gratina el pa amb el formatge fora de la sopa

*Nota: la extraordinària Xef Carme Ruscalleda ens indica en el seu llibre Cuinar per ser Feliç que també s’hi pot afegir 50ml de vi de Porto amb el brou que lògicament s’ha de mantenir perquè s’evapori i perdi la fortor alcohòlica.